Kuinka ajoissa hääkutsut kannattaa lähettää?

heinä 26, 2023 | Hääkutsut

MakeaDesign kuinka ajoissa hääkutsut lähetetään

Hääkutsujen lähettämisajankohta herättää kysymyksiä tasaisin väliajoin hääparieni keskuudessa. Yleinen ohjeeni on, että kutsut olisi hyvä lähettää viimeistään 2-4kk ennen häitä, mutta asia ei ole täysin yksiselitteinen ja muutama asia kannattaa puntaroida ennen päätöksentekoa.

SAVE THE DATE -KORTIT: Lähdetään liikkeelle Save the Date -korteista, jotka ovat näppärä keino ilmoittaa tulevasta hääpäivästä jo hyvissä ajoin. Save the Date -kortit lähetetään yleensä 6-12kk ennen hääpäivää. Tämä antaa paljon liikkumavaraa itse hääkutsun lähettämiselle, jolloin varsinaisen kutsun postituksen voi jättää melko myöhäiseenkin ajankohtaan esimerkiksi sellaisissa tapauksissa, kun tärkeiden kutsuun saatavien yksityiskohtien selvittelyssä kestää.

Mikäli haluatte jättää Save the Date -kortit lähettämättä ja edetä pelkillä hääkutsuilla, on hyvä huomioida seuraavat seikat.

HÄIDEN AJANKOHTA: Mikäli hääpäivänne sijoittuu suosittuun loma-ajankohtaan heinä-elokuulle tai juhlapyhiin kuten juhannus ja joulu, on syytä lähettää kutsut hyvissä ajoin ennen kuin vieraanne ehtivät lyödä lukkoon mahdolliset lomasuunnitelmat.

SIJAINTI: Vietetäänkö häitä ulkomailla tai vaatiiko häihin saapuminen kotimaassa vierailta pidempää matkustamista? Mitä kauempana häät vietetään, sen aikaisemmin kutsut olisi syytä lähettää. Pidemmät matkat vaativat aina vierailtakin enemmän suunnittelua. Etenkin ulkomailla vietettäviin häihin suosittelen lämpimästi Save the Date -kortteja vuosi ennen hääpäivää lähetettäväksi.

VIERASMÄÄRÄ: Mitä enemmän vieraita, sen kauemmin voi kestää saada heiltä vastaukset kutsuun. Muistutusviestien lähettäminen ja lopullisten vastausten saaminen voi viedä ylimääräistä aikaa yllättävän paljon.

MakeaDesign mitä hääkutsuun kirjoitetaan

Ohessa muutamia esimerkkejä aikatauluista kutsujen lähettämisen suhteen. Nämä eivät kuitenkaan ole ainoita oikeita vaihtoehtoja, vaan suuntaa-antavia ehdotelmia. Lopullinen ajankohta on aina monen asian summa.

HÄÄT ULKOMAILLA: Lähetä Save the Date -kortit 12kk ennen hääpäivää ja hääkutsut 6kk ennen häitä.

HÄÄT KOTIMAASSA PIDEMMÄN MATKAN PÄÄSSÄ: Lähetä Save the Date -kortit 8-12kk ennen häitä ja hääkutsut 5-6kk ennen häitä.

HÄÄT KOTIMAASSA LYHYEN MATKAN PÄÄSSÄ: Lähetä Save the Date -kortit 8kk ennen häitä ja hääkutsut 3-5kk ennen häitä TAI pelkät hääkutsut 5-8kk ennen häitä.

HÄÄT KOTIMAASSA LYHYEN MATKAN PÄÄSSÄ JA VAIN VÄHÄN VIERAITA: Lähetä Save the Date -kortit 6kk ennen häitä ja hääkutsut 2-3kk ennen häitä TAI pelkät hääkutsut 4-6kk ennen häitä.

Lue myös muut aiheeseen liittyvät postaukset: Hääkutsujen ABC: mitä kutsuissa tulee olla sekä Mitä kirjoittaa hääkutsuun.

Tutustu suunnittelmiini Save the Date -korttihin sekä hääkutsugalleriaan.

MakeaDesign kuinka ajoissa hääkutsut lähetetään