Verkkosivujen suunnittelu: 11 syytä valita yritykselle Squarespace-nettisivut

heinä 26, 2023 | graafinen suunnittelu, Squarespace verkkosivut, Verkkosivujen suunnittelu

Verkkosivut antavat yrityksestä uskottavan ja ammattimaisen kuvan. Tästä syystä jokainen yritys tarvitsee omat nettisivut, olivatpa ne sitten yhden sivun infosivut tai laajemmat sivut blogeineen ja kuvagallerioineen. Verkkosivualustoja on tarjolla monenlaisia, joista suosittuimpia lienevät WordPress ja Squarespace. Tässä postauksessa keskitytään Squarespace-verkkosivualustaan ja miksi se on mielestäni erityisesti pienyrityksille paras nettisivualusta.

nettisivujen suunnittelu pienyritykselle

Ammattimainen ulkoasu: Squarespacen avulla pystytään luomaan visuaalisesti todella upeita nettisivuja, jotka toimivat saumattomasti eri laitteilla. Squarespacea myös kehitetään jatkuvasti. Muokkaustyökalut ja -mahdollisuudet kehittyvät ja uusia ominaisuuksia tulee saataville säännöllisesti.

Selkeä hinnoittelu: Squrespacen kuukausi- tai vuosimaksu (valintasi mukaan) sisältää kaiken verkkosivujen käyttöön liittyvän. Tämä lisäksi maksat ainoastaan domainista eli yrityksesi verkko-osoitteesta sekä siihen liitettävästä sähköpostista. Nämä pystyy halutessaan hankkimaan myös Squarespacen kautta. Palvelu toimii netissä ja kaikki tarvittava löytyy yhden kirjautumisen takaa.

Helppokäyttöisyys: Squarespace on suunniteltu erittäin helppokäyttöiseksi, joten voit päivittää jatkossa verkkosivujasi ilman syvällistä teknistä osaamista. Käyttöliittymä on selkeä ja intuitiivinen, ja sivujen muokkaaminen tapahtuu kätevästi raahaa ja pudota -toiminnolla. Tämä mahdollistaa nopean ja vaivattoman sisällön päivittämisen.

Monipuoliset ominaisuudet: Squarespace tarjoaa monipuolisia ominaisuuksia, joiden avulla pystytään luomaan toimivia ja houkuttelevia verkkosivuja. Sivuille voi lisätä kuvagallerioita, blogiosioita, kontaktilomakkeita, tuotekatalogeja ja paljon muuta tarpeen mukaan. Squarespace integroituu myös sujuvasti muihin suosittuihin palveluihin, kuten sosiaaliseen mediaan, sähköpostimarkkinointiin ja verkkokauppaan.

Responsiivinen suunnittelu: Squarespace-verkkosivut ovat responsiivisia, mikä tarkoittaa, että ne mukautuvat saumattomasti eri laitteille ja näyttökokoihin. Tämä on erityisen tärkeää nykypäivänä, kun yhä useammat käyttäjät selailevat verkkosivuja mobiililaitteilla. Responsiiviset sivut tarjoavat käyttäjille miellyttävän ja käyttäjäystävällisen kokemuksen, mikä voi parantaa sivustosi kävijöiden sitoutumista.

Luotettava ja turvallinen: Squarespace huolehtii verkkosivustosi turvallisuudesta ja teknisistä päivityksistä puolestasi. Sinun ei tarvitse huolehtia palvelimen ylläpidosta tai tietoturvasta, sillä Squarespace huolehtii kaikesta puolestasi ja tämä kaikki sisältyy kuukausi- tai vuosimaksuun. Näin sinä voit keskittyä olennaiseen: sisällön luomiseen ja brändisi kehittämiseen.

Asiakastuki: Squarespace tarjoaa todella laadukasta asiakastukea, joka auttaa sinua kaikissa mahdollisissa ongelmatilanteissa tai kysymyksissä. Voit ottaa yhteyttä Squarespace-tukeen chatin, sähköpostin tai puhelimen välityksellä.

SEO-ystävällisyys: Squarespace tarjoaa sisäänrakennetut työkalut hakukoneoptimointiin (SEO), joiden avulla voit parantaa sivustosi näkyvyyttä hakutuloksissa. Voit optimoida sivujesi otsikot, meta-kuvaukset ja URL-osoitteet, jotta ne vastaavat paremmin hakukoneiden vaatimuksia ja houkuttelevat enemmän kävijöitä.

Verkkokaupan mahdollisuus: Mikäli yrityksesi tarvitsee verkkokaupan, Squarespace tarjoaa integroidun verkkokauppa-alustan. Sivuille voi luoda tuoteluettelon, lisätä maksuvaihtoehdot, hallita varastoja ja seurata tilauksia. Squarespacen verkkokauppaominaisuudet ovat tehokkaita ja visuaalisesti houkuttelevia.

Laaja valikoima lisäosia: Squarespace tarjoaa laajan valikoiman lisäosia ja integraatioita, joilla voidaan laajentaa verkkosivustosi toiminnallisuutta. Sivuille voi esimerkiksi lisätä sosiaalisen median syötteitä, varausjärjestelmiä, tapahtumakalenterin, uutiskirjeen tilauslomakkeen ja paljon muuta.

Analytiikkatyökalut: Squarespace tarjoaa kattavat analytiikkatyökalut, joiden avulla voit seurata verkkosivujesi suorituskykyä ja kävijädataa. Voit saada tietoa kävijämääristä, liikenteen lähteistä, suosituimmista sivuista ja paljon muuta. Analytiikkatyökalut auttavat sinua ymmärtämään paremmin kävijöitäsi ja tekemään perusteltuja päätöksiä sivustosi kehittämiseksi. Mikäli kaipaat vielä tarkempaa seurantaa, voi sivuille tatvittaessa liittää myös esimerkiksi Google Analyticsin.

nettisivujen suunnittelu pienyritykselle

Voin siis lämpimästi suositella Squarespace verkkosivualustaa erityisesti pienyrittäjille. Helppokäyttöisyys takaa sen, että pystyt jatkossa lisäämään tai muokkaamaan tekstejä ja kuvia ilman ulkopuolista apua. Toki tarvittaessa tarjoan asiakkaille myös mahdollisuuden ostaa sivujen muokkaustyöt minulta palveluna esimerkiksi ajankäytöllisistä syistä. Sivuston käyttö on kuitenkin äärimmäisen helppo omaksua, joten halutessasi niiden päivittäminen onnistuu myös itse.

Koska Squarespace on selainpohjainen palvelu, on sen käyttöönotto yhtä helppoa kuin minkä tahansa netissä toimivan palvelun. Sinun ei siis tarvitse hankkia erillisiä webhotelleja, asentaa lisäosia tai huolehtia tietoturvasta. Kaikki sisältyy Squarespacen edulliseen hintaan, jonka maksat valintasi mukaan kuukausi- tai vuosimaksuna.

Lue lisää Squarespace-verkkosivuista täältä. Mikäli verkkosivujen suunnittelu on ajankohtaista, annan mielelläni tarjouksen sivujen toteutuksesta.